Resepti: VegaanihaasteAnnoksia: 2

Lehtikaalia sitruuna-chilikastikkeessa

  • 1 pkt kylmäsavutofua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • n. 100 g lehtikaalia
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tuore chilin palko
  • 1 sitruunan mehu

Leikkaa tofu kuutioiksi. Kuutioi sipuli, hienonna chili ja pilko paprika. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Lisää paistamisen lopussa soijakastike ja anna sen imeytyä kokonaan tofukuutioihin. Sekoita koko ajan. Siirrä tofut sivuun, esimerkiksi talouspaperin päälle lautaselle.

Lisää pannulle loppu öljy. Kuullota sipuli ja chili pannulla nopeasti. Lisää paprika ja lehtikaali. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää tofut ja sitruunamehu ja jatka paistamista sekoitellen vielä parin minuutin ajan.

Tarjoile ohran, riisin, kvinoan tai nuudelien kera.

Gluteeniton versio: Jalotofun kylmäsavutofun valmistuksessa on käytetty soijakastiketta, jonka valmistukseen on käytetty vehnää. Soijakastike käy kuitenkin useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä. Jos tofu ei käy, voit vaihtaa sen esimerkiksi Nyhtökauraan tai Härkikseen. Jos soijakastike ei käy, voit vaihtaa sen suolaan tai kasvisliemijauheeseen. Käytä lisäkkeenä riisiä, kvinoaa tai riisinuudeleita.

Soijaton versio: Käytä tofun sijaan esimerkiksi Härkistä tai Nyhtökauraa. Mausta ne soijakastikkeen sijaan esimerkiksi suolalla tai kasvisliemellä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT