Lehtikaalia sitruuna-chilikastikkeessa
Resepti ja kuva: Vegaanihaaste
- 1 pkt kylmäsavutofua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl soijakastiketta
- n. 100 g lehtikaalia
- 1 punainen paprika
- 1 pieni sipuli
- 1 tuore chilin palko
- 1 sitruunan mehu
Leikkaa tofu kuutioiksi. Kuutioi sipuli, hienonna chili ja pilko paprika. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Lisää paistamisen lopussa soijakastike ja anna sen imeytyä kokonaan tofukuutioihin. Sekoita koko ajan. Siirrä tofut sivuun, esimerkiksi talouspaperin päälle lautaselle.
Lisää pannulle loppu öljy. Kuullota sipuli ja chili pannulla nopeasti. Lisää paprika ja lehtikaali. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää tofut ja sitruunamehu ja jatka paistamista sekoitellen vielä parin minuutin ajan.
Tarjoile ohran, riisin, kvinoan tai nuudelien kera.
Soijaton versio: Käytä tofun sijaan esimerkiksi Härkistä tai Nyhtökauraa. Mausta ne soijakastikkeen sijaan esimerkiksi suolalla tai kasvisliemellä.