Lindströmin pihvejä mustapavuista
Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 6

Lindströmin­pihvit musta­pavuista

  • 2 purkkia mustapapuja (noin 5 dl)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 punajuurta
  • 1 dl ruis- tai tavallisia korppujauhoja
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria

Valuta neste pavuista, kuullota sipuli ja raasta punajuuri. Yhdistä kaikki aineet kulhoon ja riko papuja hieman esimerkiksi perunasurvinta apuna käyttäen.

Anna pihvitaikinan tekeytyä jääkaapissa, kunnes se on helposti muotoiltavissa. Lisää korppujauhoja, jos taikina vaikuttaa liian löysältä.

Paista pannulla öljyssä rapsakoiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia per puoli.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.