Kuvassa on keko mustapavuista valmistettuja lindströminpihvejä aseteltuna leivinpaperille pyöreälle lautaselle. Lautanen on pitsiliinan päällä. Sen vieressä on puinen lasta ja persiljanippu.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi (Kuva: Oona Poutiainen)Annoksia: 4

Lindströmin­pihvit musta­pavuista

  • 2 purkkia käyttövalmiita mustapapuja (n. 5 dl)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 etikkapunajuurta
  • 1 dl ruis- tai tavallisia korppujauhoja
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria

Valuta neste pavuista, kuullota sipuli ja raasta punajuuri. Yhdistä kaikki aineet kulhoon ja hienonna papuja esimerkiksi perunasurvinta apuna käyttäen.

Anna pihvitaikinan tekeytyä jääkaapissa, kunnes se on helposti muotoiltavissa. Lisää korppujauhoja, jos taikina vaikuttaa liian pehmeältä.

Paista pannulla öljyssä rapsakoiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia per puoli.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja ja gluteenitonta kaurakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles