Linssicurry

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl currya
  • 2 dl kuivia punaisia linssejä
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 kuutiota hienonnettua pakastepinaattia
  • 2 dl kaurakermaa
  • 200 g pakastettuja herneitä
  • rypsiöljyä

Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuutioi tomaatti. Lorauta kattilan pohjalle reippaasti rypsiöljyä, kuumenna ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon tomaatit ja mausteet.

Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä. Lisää linssit kasvisten sekaan ja kaada päälle vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pakastepinaatti. Anna hautua 10 minuuttia kannen alla aina välillä sekoittaen.

Lisää lopuksi kaurakerma sekä herneet ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan.

Tarjoile täysjyväriisin kera.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Linssicurrya ja riisiä kulhossa