Kuvassa on lautasella valkoista riisiä ja punaista linssikastiketta. Niiden välissä on tuoreita yrttejä. Lautasen vieressä on leikkuulauta, jossa puolikas lime.
Resepti ja kuva: Liisa SoultanisAnnoksia: 3

Linssipata

  • 2 dl kuivattuja punaisia halkastuja linssejä
  • 250 g (kirsikka)tomatteja
  • 1 suuri paprika
  • 1–2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 300 g salsakastiketta (tai tomaattimurskaa ja mausteita)
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 rkl soijakastiketta tai 1 rkl miso tahnaa
  • mustapippuria
  • 1 limen mehu

Tarjoiluun

  • riisiä
  • tulista chilikastiketta maun mukaan

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää joukkoon punaiset linssit. Anna kiehua 10 min. välillä sekoittaen.

Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli. Kypsennä niitä paistinpannulla n. 5 min. 

Lisää vihannesten joukkoon salsa. Lisää purkkiin noin 1 dl vettä, ravistele ja kaada ainesten joukkoon. Pilko tomaatit ja lisää ne vihannesten joukkoon.

Kun linssit ovat kypsät, valuta ne ja kaada muiden ainesten joukkoon. Lisää vielä kookosmaito, saksi joukkoon korianteri ja lisää soijakastike tai misotahna.

Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Vinkki: Korianteri voi maistua joidenkin ihmisten suussa voimakkaalle. Käytä korianteria aluksi vain vähän, mikäli et tiedä, pidätkö siitä vai et.

Gluteeniton versio: Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä. Jos käytät misotahnaa, varmista, että se on gluteenitonta.

Soijaton versio: Käytä soijakastikkeen tai soijaa sisältävän misotahnan sijaan kasvisliemijauhetta tai suolaa maun mukaan.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles