Merellinen nyhtökaurakeitto
- 1 sipuli
- 6 perunaa
- 3 porkkanaa
- öljyä
- 1 l vettä
- 1 pkt nyhtökauraa
- 1/2 tl jauhettua maustepippuria (tai muutama kokonainen)
- 3 laakerinlehteä
- 2–2 1/2 dl kaurakermaa
- nippu tilliä
- suolaa
Kuori ja paloittele sipuli, perunat ja porkkanat. Kuullota sipuli öljytilkassa kattilan pohjalla.
Lisää porkkanat, perunat, vesi, maustepippuri ja laakerinlehdet. Keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää nyhtökaura, tilli sekä kaurakerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
Erityisruokavaliot
Gluteeniton: Nyhtökauran koostumus on muuttunut gluteenittomaksi keväällä 2024. Valitse myös gluteeniton kasvikerma, kuten Fazer Aito.