Kuvassa on kaksi pizzaa, joista toinen näkyy vain puolittain. Pizzojen päällä on tomaattikastiketta, vegesalamia, punasipulia, paprikaa ja vegejuustokastiketta. Toisesta pizzasta on leikattu pala. Toinen pizza on ritilän ja toinen revityn leivinpaperin päällä. Niiden vieressä puisella pöydällä on tuoreen basilikan oksia.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Elina Innanen, Chocochili.Annoksia: 4

Nopeat ohutleipäpizzat

Leipäpohjaan tehdyt pizzat valmistuvat käden käänteessä, kun taikinaa ei tarvitse vaivata ja kohotella. Leiväksi sopivat parhaiten libanonilaiset ohutleivät, joita voit ostaa Lähi-idän ruokia myyvistä kaupoista, mutta pizzat onnistuvat oikein hyvin myös ohuilla rieskoilla tai tortillaletuilla. Samat täytteet ja vegejuustokastike sopivat mainiosti myös lämpimien leipien valmistamiseen! Kokeile tällöin leiväksi esimerkiksi Vaasan ohutta kauraleipää.

Vegaanista versiota salamista ja pepperonista on kaupoissa muutamia erilaisia. Niistä suosituimpia pizzan päälle ovat Santun seitanin vegvurstit. Saatavilla on salamityyppinen original sekä tulisempi, pepperonityyppinen pepper. Muita vegesalameita ovat esimerkiksi Meeat Muu pepperoni, Vegem vegepepperoni sekä Bon Soya savustettu kasvisleikkele.

Lisää vinkkejä erilaisista pizzatäytteistä ja pizzaan sopivista vegejuustoista saat tästä Vegaanihaasteen artikkelista!

Nopeat ohutleipäpizzat

  • n. 150 g vegesalamia
  • 1 suippopaprika
  • 1 punasipuli
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 4 libanonilaista ohutleipää, tortillalettua tai rieskaa
  • 400 g valmista pizzakastiketta
  • 1 rkl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
  • tuoretta basilikaa

Vegejuustokastike

Viipaloi vegesalami ohuiksi siivuiksi. Suikaloi paprika. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. 

Sekoita juustokastikkeen aineet yhteen. 

Levitä pizzakastike ohutleipien päälle. Levitä täytteet päälle, ripottele pinnalle oreganoa ja lusikoi lopuksi pizzojen päälle juustokastiketta nokareiksi. 

Paista pizzoja 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. 

Viimeistele pizzat tuoreilla basilikanlehdillä. Tarjoile salaatin kanssa.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä pohjana gluteenitonta tortillalettua ja valitse kastikkeeseen gluteeniton kaurakerma, kuten Elovena tai Fazer Aito. Kaikissa markkinoilla tällä hetkellä myytävissä vegesalameissa on gluteenia. Salamin sijaan voit kokeilla ohueksi viipaloitua ja kauniin ruskeaksi öljyssä paistettua savutofua.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles