Paahdetut kikherneet
- 1 tlk valmiita kikherneitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl (agave)siirappia
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl curryä
- (hyppysellinen ravintohiivahiutaleita)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä kikherneet kulhoon ja lisää joukkoon öljy, siirappi sekä mausteet. Sekoita hyvin ja levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda kikherneitä uunissa noin 15 minuutin ajan.
Jos haluat, lisää kikherneiden joukkoon ripaus ravintohiivahiutaleita, kun ne ovat hiukan saaneet jäähtyä.
Tarjoile esimerkiksi riisin tai kuskusin sekä tuoreiden kasvisten (esim. avokado, porkkana, pinaatti) kanssa. Katso Pidempi korsi -blogista kulhoruokaresepti, jonka osana näitä kikherneitä on käytetty.