Pasta aurinkokuivatuista tomaateista
- 200 g pastaa
- 12 aurinkokuivattua tomaattia (öljyyn säilöttyä)
- 2 pientä valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- ripaus mustapippuria
- 2 dl vettä
- ripaus suolaa
- 200 g keitettyjä kikherneitä
- 15 oliivia
- koristeeksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita valutetut aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, oliiviöljy, omenaviinietikka, ravintohiivahiutaleet, pippuri ja vesi tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Sekoita kastike, valutetut kikherneet ja oliivit pastan sekaan. Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja basilikalla.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa.
Resepti ja kuva: Sat Nam Nam