Pinaatti-kikhernekastike

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 rkl currya
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 2 tl paprikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • chilijauhetta maun mukaan
  • 3 dl kypsiä kikherneitä
  • 6 palaa pakastepinaattia tai reipas nippu tuoretta
  • 1 prk kaurakermaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • öljyä paistamiseen

Lorauta pannulle reilusti öljyä. Kuullota karkeasti suikaloitu sipuli ja lisää joukkoon mausteet, ensin jauheet ja viimeiseksi hyvin hienonnettu valkosipuli ja inkivääri. Sekoita mausteet hyvin ja kaada sekaan loput ainekset.

Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi, kaipaako kastike lisää suolaa tai potkua chilistä.

Vinkki: Tämän intialaistyyppisen kastikkeen maustepohjaan sopii yhdistellä muitakin aineksia, kuten soijasuikaleita, linssejä, sieniä, kukkakaalia, perunoita jne. Kaurakermankin voit vaihtaa kookoskermaan.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Pinaatti-kikhernekastike, riisiä ja parsakaalia