Pinaattikeitto
Resepti ja kuva: Elina Innanen, Chocochili
- 50 g vegaanista margariinia
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- n. 7 dl makeuttamatonta ja maustamatonta soija-, kaura- tai muuta kasvimaitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- 150 g pakastepinaattia
- 2 dl kaurakermaa
- maun mukaan valko- ja mustapippuria
- maun mukaan suolaa
Sulata margariini kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet soijamaidosta ja sekoita vispilän avulla, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
Lisää loppu soijamaito, jäinen pinaatti ja kaurakerma. Keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
Mausta valko- ja mustapippurilla ja suolalla.
Vinkki: Jos haluat, voit maustaa pinaattikeiton vielä ripauksella jauhettua muskottipähkinää.
Soijaton versio: Käytä soijakerman ja soijamaidon sijaan muita kasvimaitoja ja kermoja.