Pinaattikeitto

3 annosta
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • n. 7 dl makeuttamatonta ja maustamatonta soija-, kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 dl kaurakermaa
  • maun mukaan valko- ja mustapippuria
  • maun mukaan suolaa

Sulata margariini kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet soijamaidosta ja sekoita vispilän avulla, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.

Lisää loppu soijamaito, jäinen pinaatti ja kaurakerma. Keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.

Mausta valko- ja mustapippurilla ja suolalla.

Vinkki: Jos haluat, voit maustaa pinaattikeiton vielä ripauksella jauhettua muskottipähkinää.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ja kauramaito eivät sovi, voit vaihtaa ne soijakermaan tai kookosmaitoon ja soija- tai muuhun kasvimaitoon.

Soijaton versio: Käytä soijakerman ja soijamaidon sijaan muita kasvimaitoja ja kermoja.

Pinaattikeittoa kulhossa
Kuva © Elina Innanen / chocochili.net