Sitruunaiset linssit ja perunamuusi
Sitruunaiset linssit
- 2 dl kuivattuja vihreitä linssejä
- 1 sipuli
- ripaus currya
- suolaa
- mustapippuria
- puolikkaan sitruunan mehu
- tuoretta persiljaa
- oliiviöljyä
Perunamuusi
- 10–12 jauhoista perunaa
- 2 dl kaurakermaa
- iso nokare margariinia (ks. täältä lista)
- suolaa
Huuhtele linssit huolella ja keitä ne kypsiksi ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Kuullota sipulia paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle linssit ja mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Siirrä paistinpannu pois levyltä. Silppua sekaan reilusti tuoretta persiljaa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu.
Kuori ja keitä perunat. Kaada suurin osa keitinvedestä pois. Sekoita joukkoon margariini. Soseuta perunat perunasurvimella ja lisää joukkoon kaurakerma. Mausta suolalla.
Rakenna annos perunamuusin kanssa. Ripottele annoksen päälle halutessasi vielä auringonkukansiemeniä ja oliiviöljyä.
Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen esimerkiksi soija- tai riisimaitoon.