Täyteläinen linssikeitto
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi
Linssikeitto on todellinen vegeklassikko, ja tämä on tuhti kermainen versio tästä suosikkikeitosta. Lisää tulisuutta keittoon niin paljon kuin makunystyrät antavat myöden!
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 3 cm pätkä inkivääriä
- 2 tl kurkumaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl kuivia punaisia linssejä
- 1/2 tl suolaa
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuumenna. Kuullota kasvikset ja kurkuma. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi sekä kasvisliemikuutio ja kiehauta.
Mittaa linssit siivilään ja huuhtele huolellisesti. Lisää linssit kattilaan ja anna porista vähintään 15 minuuttia. Keiton paksuuntuessa voit lisätä vettä joukkoon tarpeen mukaan.
Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki: Linssikeiton voi tehdä myös kuivatuista vihreistä linsseistä, mutta huomaa, että niillä on pidempi keittoaika, jotta ne kypsyvät. Keitto valmistuu myös valmiiksi keitetyistä tölkkilinsseistä, joita tarvitset kaksi tölkkiä.
Gluteeniton: Jos haluat tehdä keiton gluteenittomana, käytä gluteenitonta kaurakermaa tai soijakermaa.