Täyteläinen peruna-papukeitto
Peruna-papukeitto
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 isoa perunaa
- oliiviöljyä
- n. 5 dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 1 tlk isoja valkoisia papuja
- 2 dl makeuttamatonta soijamaitoa
- nippu tuoretta oreganoa (tai 1 rkl kuivattua)
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Pinnalle
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori perunat ja kuutioi ne muutamaan osaan.
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa oliiviöljyssä. Heitä joukkoon perunat ja kaada niiden päälle niin paljon vettä, että ne peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.
Lisää joukkoon pavut, oregano ja soijamaito. Hauduta vielä viitisen minuuttia välillä sekoittaen ja testaa ovatko perunat kypsiä.
Soseuta keitto joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa soijamaitoa tai vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuutioi savutofu ja paista se pannulla rapeaksi. Leikkaa parsakaali suupaloiksi ja höyrytä kattilassa kypsäksi. Valuta parsakaalista ylimääräinen vesi ja heitä tofun joukkoon pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset tofulla ja parsakaalilla.
Soijaton versio: Käytä soijamaidon tilalla kaura-, kookos- tai muuta kasvimaitoa. Vaihda tofu esimerkiksi Nyhtökauraan tai Härkikseen.