Tofukokkeli

2 annosta
  • 1 rkl öljyä 
  • 1 pkt maustamatonta tofua*
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas paprika
  • 1/4 tl mustapippuria
  • persiljasilppua

Kuumenna öljy paistinpannulla. Puristele tofusta ylimääräinen neste pois ja murenna tofu paistinpannulle. Paista sekoitellen parin minuutin ajan. Sekoita soijakastike joukkoon.

Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Lisää ne paistinpannulle. Jatka paistamista, kunnes tofu on kauniin ruskeaa ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.

Kuutioi paprika ja lisää se pannulle. Mausta mustapippurilla. Paista vielä hetki, jotta paprika vähän kypsyy, mutta jää silti vielä napakaksi. Lisää viimeisenä persiljasilppu.

Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi salaatin, leivän tai paistettujen perunoiden kera.

*Tofukokkelin voi valmistaa myös maustetusta tai savutofusta. 

Vinkki: Voit käyttää tofukokkelissa niitä kasviksia, mitä kaapistasi löytyy. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsaa, sieniä, pinaattia tai herneitä. Tofukokkelin voi myös maustaa monin eri tavoin. Jos pidät tulisesta, voit lisätä tofukokkeliin chiliä tai karrimaustetta.

Gluteeniton versio: Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä. Jos soijakastike ei käy, voit käyttää sen tilalla suolaa tai kasvisliemijauhetta maun mukaan.

Tofukokkelia lautasella