Resepti ja kuva: Satu Saunio, Huono valo, ruma kattausAnnoksia: 2

Tofukokkeli

  • 1 rkl öljyä 
  • 1 pkt maustamatonta tofua*
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas paprika
  • 1/4 tl mustapippuria
  • persiljasilppua

Kuumenna öljy paistinpannulla. Puristele tofusta ylimääräinen neste pois ja murenna tofu paistinpannulle. Paista sekoitellen parin minuutin ajan. Sekoita soijakastike joukkoon.

Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Lisää ne paistinpannulle. Jatka paistamista, kunnes tofu on kauniin ruskeaa ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.

Kuutioi paprika ja lisää se pannulle. Mausta mustapippurilla. Paista vielä hetki, jotta paprika vähän kypsyy, mutta jää silti vielä napakaksi. Lisää viimeisenä persiljasilppu.

Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi salaatin, leivän tai paistettujen perunoiden kera.

*Tofukokkelin voi valmistaa myös maustetusta tai savutofusta. 

Vinkki: Voit käyttää tofukokkelissa niitä kasviksia, mitä kaapistasi löytyy. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsaa, sieniä, pinaattia tai herneitä. Tofukokkelin voi myös maustaa monin eri tavoin. Jos pidät tulisesta, voit lisätä tofukokkeliin chiliä tai karrimaustetta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT