Tofukokkelia lautasella
Resepti ja kuva: Satu Saunio (kuva: Vegaanihaaste)Annoksia: 2

Tofukokkeli

Helppo ja nopea kasvipohjainen vaihtoehto munakkaalle valmistuu tofusta! 

Voit käyttää tofukokkelissa niitä kasviksia, mitä kaapistasi löytyy. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsaa, sieniä, pinaattia tai herneitä. Tofukokkelin voi myös maustaa monin eri tavoin. Jos pidät tulisesta, voit lisätä tofukokkeliin chiliä tai currymaustetta.

Jos haluat tofukokkelista hämmentävästi kananmunan makuista, ripottele sen pinnalle lopuksi hieman kala namak -suolaa! Kala namak eli mustasuola maistuu yllättävän paljon kananmunalle, sillä se sisältää rikkiä. Kala namakia voi ostaa joistakin marketeista, aasialaisista kaupoista sekä kasvisruokaan erikoistuneista kaupoista.

 

Tofukokkeli

  • 1 rkl öljyä 
  • 1 pkt maustamatonta tofua*
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas paprika
  • 1/4 tl mustapippuria
  • persiljasilppua

Kuumenna öljy paistinpannulla. Puristele tofusta ylimääräinen neste pois ja murenna tofu paistinpannulle. Paista sekoitellen parin minuutin ajan. Sekoita soijakastike joukkoon.

Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Lisää ne paistinpannulle. Jatka paistamista, kunnes tofu on kauniin ruskeaa ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.

Kuutioi paprika ja lisää se pannulle. Mausta mustapippurilla. Paista vielä hetki, jotta paprika vähän kypsyy, mutta jää silti vielä napakaksi. Lisää viimeisenä persiljasilppu.

Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi salaatin, leivän tai paistettujen perunoiden kera.

*Tofukokkelin voi valmistaa myös maustetusta tai savutofusta. 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles