Tomaatti-cashewpasta
- nauhapastaa
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 isoa valkosipulinkynttä
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 4 tl balsamicoa
- 2–3 dl vettä
- 1 dl kaurakermaa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Sekoita sauva- tai tehosekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyree mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.
Laita pasta kiehumaan ja keitä se ohjeen mukaan.
Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää pannulle vettä pikkuhiljaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa ja gluteenitonta kaurakermaa tai soijakermaa.
Vinkkejä!
-
Cashewpähkinöitä voi liottaa jopa yön yli väljässä vedessä, jolloin ne pehmentyessään soseutuvat paremmin.
-
Vaikka useimmat pastat on valmistettu ilman kananmunaa, niin joissakin nauhapastoissa sitä on käytetty. Tarkista siis tuoteseloste ennen ostamista.
-
Jos et saa käsiisi kirsikkatomaatteja, voit kokeilla niiden tilalle kuorittuja, kokonaisena säilöttyjä tomaatteja. Vähennä tällöin veden määrää.
-
Jos et pidä sienistä, voit jättää ne pois.
- Tämän reseptin proteiinin lähteinä ovat cashewpähkinät, ja myös pastassa on proteiinia. Voit halutessasi paistaa annoksen kylkeen lisäksi vaikkapa tofua tai jotain kasviproteiinia tai kokeilla nauhapastan sijaan proteiini- tai papupastaa.