Tomaatti-cashewpasta

4 annosta
  • nauhapastaa*
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tl balsamicoa
  • 2–3 dl vettä
  • 1 dl kaurakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Sekoita sauva- tai tehosekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyree mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.

Laita pasta kiehumaan.

Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää pannulle vettä pikkuhiljaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

*Useimmat pastat on valmistettu ilman kananmunaa, mutta joissakin nauhapastoissa sitä on käytetty. Tarkista siis tuoteseloste ennen ostamista.

Vinkki: Jos et saa käsiisi kirsikkatomaatteja, voit kokeilla niiden tilalle kuorittuja, kokonaisena säilöttyjä tomaatteja. Vähennä tällöin veden määrää.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai riisikermaan tai kookosmaitoon.

Tomaatti-cashewpastaa lautasella
Kuva © Elina Innanen / chocochili.net