Resepti: ChocochiliAnnoksia: 4

Tomaatti-cashewpasta

Cashewpähkinöitä voi liottaa jopa yön yli väljässä vedessä, jolloin ne pehmentyessään soseutuvat paremmin. Vaikka useimmat pastat on valmistettu ilman kananmunaa, niin joissakin nauhapastoissa sitä on käytetty, muista siis tarkistaa tuoteseloste ennen ostamista. 

  • nauhapastaa
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tl balsamicoa
  • 2–3 dl vettä
  • 1 dl kaurakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Sekoita sauva- tai tehosekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyree mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.

Laita pasta kiehumaan.

Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää pannulle vettä pikkuhiljaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

Vinkki: Jos et saa käsiisi kirsikkatomaatteja, voit kokeilla niiden tilalle kuorittuja, kokonaisena säilöttyjä tomaatteja. Vähennä tällöin veden määrää.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai riisikermaan tai kookosmaitoon.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT