Annoksia: 4
Vegaanin Valkosipuliperunat
- 1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
- 5 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä vuoan voiteluun
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 4 dl kaurakermaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja valkosipuli ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Sipaise uunivuoka rypsiöljyllä. Lado pohjalle kerros perunasiivuja ja niiden kerros päälle valkosipulin siivuja, mausta kerros suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla ja toista tätä niin kauan kun perunaa ja valkosipulia riittää. Kaada lopuksi joukkoon kaurakerma. Paista uunin keskitasolla noin tunnin verran kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta rapea.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.