Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

Vegaanin Valkosipuliperunat

  • 1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 dl kaurakermaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja valkosipuli ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Sipaise uunivuoka rypsiöljyllä. Lado pohjalle kerros perunasiivuja ja niiden kerros päälle valkosipulin siivuja, mausta kerros suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla ja toista tätä niin kauan kun perunaa ja valkosipulia riittää. Kaada lopuksi joukkoon kaurakerma. Paista uunin keskitasolla noin tunnin verran kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta rapea.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan.

 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT