Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Vegaanin Valkosipuliperunat

  • 1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 dl kaurakermaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja valkosipuli ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Sipaise uunivuoka rypsiöljyllä. Lado pohjalle kerros perunasiivuja ja niiden kerros päälle valkosipulin siivuja, mausta kerros suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla ja toista tätä niin kauan kun perunaa ja valkosipulia riittää. Kaada lopuksi joukkoon kaurakerma. Paista uunin keskitasolla noin tunnin verran kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta rapea.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.

 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT