Naanleipää valkoisella lautasella
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis, Vege it!Annoksia: 8

Vegaaninen naanleipä

Kukapa ei rakastaisi naanleipää, ja kuinka helppoa se onkaan tehdä itse! Taikinan voi tehdä halutessaan monitoimikoneella, nostattaa monitoimikoneen kulhossa ja lopuksi vaivata käsin. Naantaikina on tahmaisempaa kuin sämpylätaikina, joten voit kostuttaa kätesi öljyssä käsittelyn helpottamiseksi.

  • 9 1/2 dl vehnäjauhoja + lisää käsittelyyn
  • 2 1/2 tl kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl 40-asteista vettä
  • 1-2 rkl soijajogurttia (tai öljyä)

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon vesi ja jogurtti ja vaivaa hetki. Taikina on tahmaista, joten voit kostuttaa kätesi öljyssä käsittelyn helpottamiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa 30-60 minuuttia.

Vaivaa muutaman minuutin ajan ja jaa 8 osaan. Muotoile palloiksi ja kaulitse tai painele käsin ohueksi lätyksi. Pudista ylimääräinen jauho pois, jotta se ei pala pannulla. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja paista ilman paistorasvaa molemmin puolin pari minuuttia, kunnes leivän pinta on saanut ruskeita pilkkuja ja naan on kypsä.

Soijaton versio: Korvaa soijajogurtti esimerkiksi öljyllä tai kaurajogurtilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles