Yhden kattilan pastaa lautasella
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Yhden kattilan pasta

  • 1 tlk keitettyjä kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl tummia kalamataoliiveja
  • 200 g spagettia tai muuta pastaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä
  • 2 (vähäsuolaista) kasvisliemikuutiota
  • 2 tl oreganoa
  • chiliä maun mukaan
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa ja pähkinäparmesania tarjoiluun

Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes pasta on kypsää ja neste on imeytynyt (10–15 minuuttia). Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoa pasta tuoreen basilikan ja pähkinäparmesaanin kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää se lopuksi muiden aineiden sekaan.

Pähkinätön versio: Jätä pähkinäparmesaani pois ja korvaa se ravintohiivahiutaleilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles