Kuvassa on valkoisella pöydällä kahvikuppi, kahvipapuja mitta-astiassa, kaatunut lasinen kahvinpuruastia sekä lusikka, josta on valunut pöydälle kahvinpuruja.

Mitä kasvimaitoa kahviin?

Kauppojen hyllyt ovat pullollaan erilaisia kasviperäisiä vaihtoehtoja lehmänmaidolle. Sinun ei siis tarvitse juoda kahvia mustana, vaikka jättäisitkin lehmänmaidon pois ruokavaliostasi. Lue tästä vinkit kahviin sopivista kasvimaidoista!

Baristakasvimaidot

Saatavilla on paljon sellaisia kasvimaitoja, jotka on kehitetty erityisesti kuumia juomia varten. Ne eivät sakkaudu kahvin seassa, ja ne soveltuvat myös vaahdottamiseen.

Maultaan ja koostumukseltaan tuotteet ovat yleensä muita kasvimaitoja rasvaisempia ja täyteläisempiä, ja ne sopivat hyvin myös kaakaon valmistamiseen. Näitä tuotteita voi käyttää toki myös ruoanlaittoon ja leivontaan sekä esimerkiksi riisi- ja ohrapuuron valmistamiseen.

Suuri osa baristakasvimaidoista on kaurapohjaisia, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Osa tuotteista on tehty puhdaskaurasta, jolloin ne sopivat myös keliaakikoille.

Monet kasvimaidot säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä, mutta osa tarvitsee kylmäsäilytyksen myös avaamattomana. Kasvimaitoja onkin monissa kaupoissa sijoiteltu sekä jääkaappiin että huoneenlämpöön.

Muut kasvimaidot

Osa tavallisista kasvimaidoista saattaa sakkautua kahvin seassa. Kasvimaito ei ole tällöin pilalla, vaan syy sakkautumiseen piilee kahvin happamuudessa ja lämpötilassa.

  • Tummapaahtoisessa kahvissa kasvimaidot eivät sakkaudu niin herkästi kuin vaaleapaahtoisessa.
  • Sekin voi auttaa, että kaadat kasvimaidon kuppiin ennen kahvia tai lämmität kasvimaidon ennen sen lisäämistä kahvin joukkoon.
  • Jos olet tottunut laittamaan vain ihan pienen määrän maitoa kahvin joukkoon, kokeile laittaa sitä enemmän.

Nämä tuotteet ovat sellaisia, jotka useimmiten toimivat myös kahvissa. 

 

Mikä on paras kasvimaito kahviin?

Yksiselitteistä vastausta parhaaseen kahvimaitoon ei ole, sillä makuja on monia. Kokeilemalla ja makuaistiasi totuttelemalla löydät todennäköisesti oman suosikkisi! Kattavan listan kasvimaidoista näet Vegaanituotteet.net-sivustolta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles