Resepti: @anniinaskitchenAnnoksia: 4

Bataatti­sosekeitto paahdetuilla kikherneillä

  • 1 iso tai keskikokoinen bataatti
  • 2 isoa perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl maapähkinävoita 
  • 1 tl suolaa
  • limemehua
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia (ei pakollinen)
  • tarvittaessa manteli- tai muuta kasvimaitoa, jos liian paksua
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä

Pilko ja kuori bataatti ja perunat.

Lämmitä kattila ja lisää sinne öljy, valkosipulinkynnet, bataatti ja perunat. Lisää kattilaan vettä, kunnes juurekset peittyvät ja keitä kypsiksi.

Lisää sekaan kaurakerma, maapähkinävoi, suola, limemehu, timjami ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku. 

Valuta ja huuhtele kikherneet. Paahda niitä pannulla ja mausta chilijauheella, valkosipulijauheella ja suolalla. Lisää kikherneet keiton päälle lautaselle.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kauramaito ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai muuhun kasvimaitoon

Pähkinätön versio: Jätä maapähkinävoi pois. 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT