Bataattisosekeitto paahdetuilla kikherneillä
- 2 isoa bataattia
- 4 isoa perunaa
- 6 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 2 tl oliiviöljyä
- 4 dl kaurakermaa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 2 tl suolaa
- limemehua
- mustapippuria
- tuoretta timjamia (ei pakollinen)
- tarvittaessa vettä tai manteli- tai muuta kasvimaitoa, jos liian paksua
kikherneet
- 2 purkkia keitettyjä kikherneitä
- öljyä paahtamiseen
- maun mukaan chilijauhetta
- maun mukaan valkosipulijauhetta
- maun mukaan suolaa
Pilko ja kuori bataatti ja perunat.
Lämmitä kattilassa öljy, ja lisää sinne valkosipulinkynnet, bataatti ja perunat. Kuullota hetken aikaa.
Lisää kattilaan vettä, kunnes juurekset peittyvät ja keitä kypsiksi, n. 10 minuuttia.
Lisää sekaan kaurakerma, maapähkinävoi, suola, limemehu, timjami ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku.
Valuta ja huuhtele kikherneet. Paahda niitä pannulla öljyssä ja mausta chilijauheella, valkosipulijauheella ja suolalla. Lisää kikherneet keiton päälle lautaselle.
Gluteeniton versio: Käytä soijakermaa tai gluteenitonta kaurakermaa.
Pähkinätön versio: Jätä maapähkinävoi pois.
Lisää ideoita ja vinkkejä kasvissosekeittoihin saat täältä!