Annoksia: 4

Bolognesekastike

Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.
 

  • pastaa neljälle
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1–3 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • paistamiseen rypsiöljyä

Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla. Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon kuiva soijarouhe. Paista soijarouhetta hetken aikaa. Lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.

Hienonna sipulit ja porkkana. Lisää sipulit ja porkkanat soijarouheen sekaan. Lisää myös öljyä. Jatka paistamista pari minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Lisää kaikki loput ainekset kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä muutama minuutti ennen tarjoilua.

 

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa tai soijakermaa. Käytä myös gluteenitonta pastaa.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta maun mukaan. Vaihda soijakerma kaurakermaan. Soijarouheen tilalle voi laittaa herneproteiinirouhetta 2,5 dl, rasiallisen Nyhtökauraa tai Härkistä.

 

Lue soijarouheen, soijasuikaleiden, herneproteiinirouheen ja hernesuikaleiden käytöstä lisää täältä!

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT