Resepti: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.Annoksia: 4

Bolognesekastike

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1–3 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • paistamiseen rypsiöljyä

Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla. Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon kuiva soijarouhe. Paista soijarouhetta hetken aikaa. Lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.

Hienonna sipulit ja porkkana. Lisää sipulit ja porkkanat soijarouheen sekaan. Lisää myös öljyä. Jatka paistamista pari minuuttia.

Lisää kaikki loput ainekset kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Tarjoile pastakastikkeena.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta. Vaihda soijakerma kaurakermaan tai kookosmaitoon. Soijarouheen tilalle voi laittaa herneproteiinirouhetta 2,5 dl, rasiallisen nyhtökauraa (HUOM, ei gluteenitonta) tai härkistä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT