Burgeri mangosalsalla
Resepti ja kuva: Vegaanihaaste
Mangosalsa tekee hampurilaisesta mukavan raikkaan ja maistuvan. Tämä herkku kruunaa niin viikonlopun kuin arjen!
Mangosalsa
- yksi kypsä mango
- yksi pieni punasipuli
- yksi chili
- yhden limen mehu (tai 1 tl etikkaa)
- tarvittaessa hyppysellinen suolaa ja sokeria
Blue cheese -dippi ranskalaisille
- Oatly Naturell -kauratuorejuustoa (tai maustamatonta kaura- tai soijajogurttia)
- 1/2 pss Poppamies Blue cheese style -dippijauhetta
Lisäksi
- ranskalaisia perunoita
- Apetit Crispy Chick -kasvisjauhispihvejä
- hampurilaissämpylöitä
- Poppamies Tuore valkosipuli Majonen -majoneesia
- rucolaa
Leikkaa mango ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Sekoita mango, punasipuli sekä chili. Purista niiden joukkoon limen mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Anna salsan maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.
Notkista kauratuorejuusto ja sekoita sen sekaan dippijauhe. Anna maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.
Valmista ranskalaiset perunat ohjeen mukaan ja paista kasvispihvit kauniin ruskeiksi joko uunissa tai paistinpannulla.
Kokoa burgerit. Levitä hampurilaissämpylän pohjalle majoneesia. Laita sen päälle kourallinen rucolaa, paistettu kasvispihvi sekä reilu annos mangosalsaa. Paina kansi kiinni.
Tarjoile burgerit ranskalaisten perunoiden sekä blue cheese -dipin kera.
Gluteeniton versio: Käytä hampurilaissämpylöinä gluteenittomia sämpylöitä, kuten Pirkan gluteenittomia auringonkukansiemensämpylöitä. Sekä Poppamiehen majonen että Apetit Crispy Chick -pihvit ovat gluteenittomia. Käytä kauratuorejuuston tilalla soijatuorejuustoa (Sheese), cashewtuorejuustoa (Ilo) tai kookospohjaista levitettä (Violife).