Resepti: VegaanihaasteAnnoksia: 4

Burgeri mangosalsalla

Mangosalsa tekee hampurilaisesta mukavan raikkaan ja maistuvan. Tämä herkku kruunaa niin viikonlopun kuin arjen!

Mangosalsa

  • yksi kypsä mango
  • yksi pieni punasipuli
  • yksi chili
  • yhden limen mehu (tai 1 tl etikkaa)
  • tarvittaessa hyppysellinen suolaa ja sokeria

Blue cheese -dippi ranskalaisille

Lisäksi

Leikkaa mango ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Sekoita mango, punasipuli sekä chili. Purista niiden joukkoon limen mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Anna salsan maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.

Notkista kauratuorejuusto ja sekoita sen sekaan dippijauhe. Anna maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.

Valmista ranskalaiset perunat ohjeen mukaan ja paista kasvispihvit kauniin ruskeiksi joko uunissa tai paistinpannulla.

Kokoa burgerit. Levitä hampurilaissämpylän pohjalle majoneesia. Laita sen päälle kourallinen rucolaa, paistettu kasvispihvi sekä reilu annos mangosalsaa. Paina kansi kiinni.

Tarjoile burgerit ranskalaisten perunoiden sekä blue cheese -dipin kera.

Gluteeniton versio: Käytä hampurilaissämpylöinä gluteenittomia sämpylöitä, kuten Pirkan gluteenittomia auringonkukansiemensämpylöitä. Sekä Poppamiehen majonen että Apetit Crispy Chick -pihvit ovat gluteenittomia. Osa kaurapohjaisista tuotteista soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kauratuotteet eivät sovi, voit käyttää dippipohjana maustamatonta soijajogurttia.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT