Caesarsalaatti fileesuikaleilla
Caersar-kastike:
- 100 g kaurafraichea
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl kapriksia
- 1 rkl rypsiöljy
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 2 tl soijakastiketta
- 2 tl sinappia
- 1 tl agavesiirappia (tavallinen tai vaahterasiirappi käy myös)
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Salaattiin:
- rypsiöljyä paistamiseen
- 4 siivua vaaleaa leipää
- 1 valkosipulinkynsi
- n. 300 g kanamaisia suikaleita (Vegetarian Butcher Chickened out chunks tai LikeMeat Like Chicken bites)
- 1–2 tl broilerimaustetta
- 1 ruukku jääsalaattia
- 1 ruukku roimainesalaattia
- 1/2 dl vegaanista parmesaaria (Violife prosociano)
Jos käytät pakastettuja suikaleita, ota ne sulamaan hyvissä ajoin.
Lisää kaikki kastikkeen ainekset kulhoon mustapippuria lukuun ottamatta ja surauta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja laita maustumaan jääkaappiin salaatin valmistamisen ajaksi.
Valmista krutongit kuutioimalla leipä tai repimällä se suupaloiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
Lorauta paistinpannulle rypsiöljyä ja kuumenna. Lisää pannulle valkosipuli ja leipä. Paista palat rapeiksi ja kullanruskeiksi ja ota sivuun jäähtymään.
Lorauta pannulle tilkka öljyä ja paista myös suikaleita kevyesti. Mausta suikaleet broilerimausteella. Ota nekin sivuun.
Revi salaatti pieneksi, huuhtele se ja linkoa tai ravista hyvin kuivaksi. Kokoa salaatti salaatinlehdistä, fileesuikaleista ja leipäkrutongeista. Höylää lopuksi päälle vegaanisia parmesanlastuja ja lisää päälle kastike. Nauti heti!