Resepti: LinssinööriAnnoksia: 3

Cajunmarinoitu nyhtökaura ja yrtti­lohko­perunat

Cajunmarinoitu nyhtökaura

  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsioljyä
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl cayennepippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl siirappia
  • 1 paketti nude-nyhtökauraa

Yrttilohkoperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • valkosipulijauhetta
  • oreganoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Laita ensin nyhtökaura marinoitumaan. Sekoita kaikki muut aineet yhteen paitsi nyhtökaura. Lisää viimeisenä nyhtökaura ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.

Valmistele seuraavaksi perunat. Pese perunat hyvin, kuori ne halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita muut ainekset ensin yhteen ja sekoita mausteseos sitten perunoiden sekaan. 

Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 225 asteessa n. 30 min. eli kunnes perunat ovat saaneet väriä ja tulleet rapeiksi.

Paista marinoitu nyhtökaura pannulla kauniin ruskeaksi öljyssä

 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT