Resepti: Kamomillan konditoriaAnnoksia: 10

Cashewpähkinäjuusto

  • 2 dl cashewpähkinöitä (+vettä liottamiseen)
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 dl (oliivi)öljyä (valitse miedon makuinen öljy)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi kuorittuna
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 4 tl (20 ml) agar-jauhetta*
  • 1 porkkana kuorittuna ja raastettuna

Liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kaada liotusvesi pois.

Laita cashewpähkinät, ravintohiivahiutaleet, öljy, sitruunamehu, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen odottamaan.

Sekoita vesi, agar-jauhe ja porkkanaraaste kattilassa ja käännä levy päälle. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja jatka keittämistä kaksi minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes massa on täysin sileää. Tähän voi kulua aikaa, jos tehosekoittimesi ei ole kauhean tehokas. Pysäytä laite tarvittaessa ja kaavi juustomassa astian reunoilta alemmas. Lisää tarvittaessa vähän nestettä, jos massa ei hienonnu tarpeeksi tehokkaasti.

Kaada seos esimerkiksi pakasterasiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin. Anna jähmettyä, kunnes juusto on täysin jähmettynyt ja kylmä, vähintään kaksi tuntia.

Irrota juusto astiasta varovaisesti. Käytä leivän päällä tai naposteluun. Säilytä jääkaapissa.

*Jos käytössäsi on vain agar-hiutaleita, tarvitset niitä kolminkertaisen määrän. Keitä niitä pidempään eli niin kauan, että ne liukenevat nesteeseen.
 

Agar agaria voi ostaa monista marketeista (Meira-merkkinen tuote), aasialaisista ruokakaupoista, kasvisruokaan erikoistuneista kaupoista ja joistakin apteekeista.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT