Chili-limenuudeleita ja puolikas sitruuna lautasella
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Chili-limenuudelit

  • 4 annosta täysjyvänuudeleita (n. 200 g)
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/2 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • pieni parsakaali
  • kaksi kourallista sokeriherneitä
  • 4 kevätsipulin vartta
  • yhden limen mehu
  • korianteria koristeluun
  • tarjoiluun esim. tofua tai papuja

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä ja alkavat tuoksua herkullisilta.

Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Erottele myös parsakaali nuppuihin ja pilko kevätsipulin varret renkaiksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla tai wokissa. Kuullota ensin valkosipulit ja inkiväärit nopeasti. Lisää muut kasvikset, chilikastike, sambal oelek ja soijakastike. Paista nopeasti – kasvikset saavat jäädä rapeiksi.

Sekoita joukkoon nuudelit ja seesaminsiemenet. Purista joukkoon limen mehu. Maista ja lisää tarvittaessa tulisuutta. Koristele korianterin lehdillä. Tarjoile tofun tai papujen kera.

Gluteeniton versio: Jos haluat valmistaa annoksen gluteenittomana, käytä riisinuudeleita.

Soijaton versio: Jos annoksen pitää olla soijaton, älä lisää annokseen tofua. Käytä sen sijaan papuja tai esimerkiksi Nyhtökauraa tai Härkistä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles