Resepti: Pidempi korsi 4 annosta

Chili sin carne

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
  • 1 rkl agavesiirappia tai 1 tl sokeria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tlk ruskeita papuja
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tl suolaa
  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko paprika ja porkkanat.

Kuumenna rypsiöljy suuressa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyre, juustokumina ja savupaprikajauhe. Lisää seuraavaksi siirappi, tomaattimurska, vesi ja kasviliemikuutio.

Huuhtele sekä valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi riisin tai ohran kera. Höystä annos halutessasi lusikallisella kauraranskankermaa ja tuoreella persiljasilpulla.

Katso myös:

Yhden kattilan pasta

Linssicurry

Kukkakaalipasta

Pinaattiletut

Olet sitten perheenisä, aktiivinen liikkuja, eläkeläinen, keventäjä tai opiskelija löydät täältä sopivat reseptit arkeesi.

Monipuolinen vegaaniruokavalio ei ole vaikea toteuttaa, mutta sen aloittamiseen voi tarvita vähän apua. Reseptipankistamme löydät uusia herkullisia tuttavuuksia sekä tuttuja ruokia vegaanisina versioina. Kokeile ja ihastu!

Tutustu maukkaisiin resepteihin