Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Chili sin carne

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
  • 1 rkl agavesiirappia tai 1 tl sokeria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tlk valmiiksi keitettyjä ruskeita papuja
  • 1 tlk valmiiksi keitettyjä kidneypapuja
  • 1 tl suolaa
  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko paprika ja porkkanat.

Kuumenna rypsiöljy suuressa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyre, juustokumina ja savupaprikajauhe. Lisää seuraavaksi siirappi, tomaattimurska, vesi ja kasviliemikuutio.

Huuhtele sekä valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi riisin tai ohran kera. Höystä annos halutessasi lusikallisella kauraranskankermaa ja tuoreella persiljasilpulla.

Kokeile myös muita Vegaanihaasteen suosittuja kasvisreseptejä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT