Chili con carnea ja kaurafraichea kulhossa
Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

Chili sin carne

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
  • 1 rkl agavesiirappia tai 1 tl sokeria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tlk ruskeita papuja
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tl suolaa
  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko paprika ja porkkanat.

Kuumenna rypsiöljy suuressa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyre, juustokumina ja savupaprikajauhe. Lisää seuraavaksi siirappi, tomaattimurska, vesi ja kasviliemikuutio.

Huuhtele sekä valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi riisin tai ohran kera. Höystä annos halutessasi lusikallisella kauraranskankermaa ja tuoreella persiljasilpulla.