Kuvassa on erilaisia lautasia ja kulhoja, joissa on paljon monenlaisia kasviksia keittona, wokkina, pastana ja salaattina. Jos tällaiset kasvisruokareseptit kiinnostavat, tutustu Vegaanihaasteeseen!

TOP 10 kasvisruokareseptit – helpot ja herkulliset arkiruoat aloittelijalle

Kasvisruokareseptit kiinnostavat koko ajan enemmän. Moni haluaa löytää uusia makuja ja saada lisää väriä lautaselle. Myös ympäristö- ja ilmastosyyt ovat yhä useammalle tärkeä motivaattori, sillä kasvisruoka on ympäristöystävällinen valinta ja konkreettinen ilmastoteko. Lue täältä lisää! 

Vegaanihaasteen reseptipankkiin on koottu monipuolisesti erilaisia reseptejä, jotka sopivat erityisesti heille, joille kasvisruoka ei ole ennestään kovin tuttua. Nämä kasvisruokareseptit on valittu helppouden, ainesten saatavuuden sekä tietysti maun perusteella. Useimpien reseptien yhteydessä on myös huomioitu soijalle allergiset ja keliaakikot.

Tähän listaan on koottu Vegaanihaasteen suosituimmat kasvisruokareseptit. Kokeile siis rohkeasti jotain seuraavista tai vaikka niitä kaikkia!


Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on keko pinaattilettuja sekä lusikka, jossa on puolukkahilloa. Keskellä on lautasellinen kalatonta keittoa, jossa on valkoinen liemi, porkkanaa, perunaa, tofua ja tilliä. Lautasen vieressä on pienellä lautasella margariinilla siveltyjä ruisleipäviipaleita. Oikealla on uunipellillä perunalohkoja, kikherneitä, paprikaa, kirsikkatomaatteja, artisokkaa ja parsakaalia.

Jos herkulliset kasvisruokareseptit kiinnostavat ja haluat niitä lisää, ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen! Saat kuukauden ajan joka päivä sähköpostiisi monipuolisen tietopaketin, joka sisältää herkullisten reseptien lisäksi paljon käytännöllistä tietoa ja kiinnostavia artikkeleita. Ilmoittautuminen on täysin ilmaista. Se ei myöskään sido mihinkään eli voit toteuttaa Vegaanihaasteen juuri sinulle sopivalla tavalla joko inspiraatiota kokkailuihisi löytämällä tai vaikka ihan kokonaan vegenä.

Vegaanihaasteen suositut kasvisruokareseptit – kokeile vaikka jokaista!

  • Tomaatti-cashewpasta on yksi Vegaanihaasteen reseptipankin kehutuimmista resepteistä. Cashewpähkinöistä ja kirsikkatomaateista valmistuu kermaisen täyteläinen kastike! Kastikkeen sekaan paistetaan muhkeita herkkusieniä. Voit halutessasi jättää sienet pois ja vaihtaa ne vaikkapa Nyhtökauraan tai johonkin muuhun kasviproteiiniin.
  • Paimenenpiiras eli shepherd’s pie tehdään tällä kertaa linsseistä. Linsseistä ja kasviksista tehty mehevä kastike laitetaan uunivuokaan, kuorrutetaan perunamuusilla ja pistetään uuniin paistumaan. Näin valmistuu aivan ihana uuniruoka vaikka viikonlopuksi.
  • Savutofusta valmistettava kalaton keitto on yksi Vegaanihaasteen suosituimmista resepteistä. Se on helppo tehdä ja sitä tekee mieli syödä toinenkin lautasellinen. Keitosta voi varioida vieläkin maukkaamman paahtamalla savutofun erikseen uunissa ennen keittoon lisäämistä.
  • Makaronilaatikko on todella helppo ja edullinen arkiruoka, joka maistuu erityisesti lapsille. Sekoita vain ainekset yhteen ja paista uunissa. Edes makaroneja ei tarvitse erikseen keittää tässä reseptissä!
  • Kaaliwokki on mukavasti tulinen, sillä se maustetaan inkiväärillä ja chilillä. Wokki valmistuu nopeasti ja sitä on helppo varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy: lisää mukaan vaikkapa paprikaa tai porkkanaa. Tämä on erityisen ihanaa, kun varhaiskaali on sesongissa, mutta onnistuu myös talviaikaan peruskeräkaalista!
  • Yhden pellin ruoka valmistuu kätevästi yhdellä uunipellillä ja maistuu aivan ihanalta! Ruoassa yhdistyvät perunat, kikherneet, kirsikkatomaatit ja artisokan sydämet. Voit muokata aineksia mieleiseksesi ja käyttää siihen vaikkapa kauden kasviksia.
  • Savutofukiusaus on tosi simppeli ja hyvä arkiruoka, johon rakastuvat etenkin tillin ystävät! Sen ainekset vain sekoitetaan yhteen ja kypsennetään uunissa. Resepti käy tietysti myös tillin vihaajille, jotka voivat jättää tillin vain pois.
  • Pinaattiletut ovat kasvisruokien klassikko! Toisella puolella Suomea ne syödään puolukkahillon kanssa ja toisella puolella ruskean kastikkeen kanssa. Kumman puolen sinä valitset?
  • Kanaton keitto on herkullinen ja nopeasti valmistuva arkiruoka. Sen curryn makuinen täyteläinen liemi vie kielen mennessään!
  • Bolognesekastike valmistuu helposti myös vegenä. Syötkö omasi ketsupilla vai ilman?

 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles