Parsakaalicouscoussalaattia ja puolikas granaattiomena
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 2

Couscous parsakaalista

  • 1 keskikokoinen parsakaali
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g pakasteherneitä
  • kourallinen persiljaa
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet

Kastike

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • suolaa

Leikkaa parsakaalin varsi irti ja kuori se. Paloittele varsi tehosekoittimeen ja hienonna muruksi. (Tähän sopii myös esimerkiksi sauvasekoittimen leikkurilisäosa). Paloittele vielä parsakaalin nuput ja hienonna nekin muruiksi muutamassa erässä.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Lisää parsakaalimurut ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Kaada pakasteherneet pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes herneet ovat sulaneet.

Hienonna persilja ja kevätsipuli. Sekoita ne parsakaaliseoksen joukkoon ja siirrä pannu sivuun. Koputtele granaattiomenan siemenet irti hedelmälihasta esimerkiksi puukauhan avulla. Sekoita kaikki aineet yhteen.

Yhdistä kastikkeen aineet ja sekoita se parsakaaliseoksen joukkoon.

Vinkki: Tässä reseptissä parsakaalista tehdään couscousmaista murua. Kukkakaalille voi tehdä saman, jolloin sitä usein kutsutaan kukkakaaliriisiksi.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles