Kuvassa on seitsemän hernepihviä, joista yhtä on pilkottu haarukalla. Haarukka on pohvin päällä.
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Helpot hernepihvit

Ohjeesta tulee kahdeksan hernepihviä. Tarjoile ne esimerkiksi valkosipuliperunoiden ja salaatin kanssa.

  • 1 pss / 200 g pakasteherneitä
  • 1 tlk / 230 g valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • 1 pienehkö sipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

Sulata herneet. Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua sipuli hienoksi silpuksi.

Soseuta ensin herneet sauvasekoittimella. Lisää sitten kikherneet ja soseuta karkeaksi massaksi. Seokseen saa jäädä pieniä sattumia.

Sekoita herneiden joukkoon sipulisilppu, jauhot ja mausteet. Massan sekoittaminen on helpointa käsin! 

Muotoile massasta pihvejä ja paista ne paistinpannulla runsaassa öljyssä molemminpuolin kauniin ruskeiksi.

Vinkki: Kikherneiden koostumus vaihtelee hieman valmistajasta riippuen (osa on kuivempia ja osa pehmeämpiä) ja saattaa vaikuttaa pihvien koostumukseen. Voit lisätä jauhoja tai öljyä taikinaan oman maun mukaan. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty Pirkan kikherneitä, jotka ovat pehmeitä.

Gluteeniton: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomiin kaurajauhoihin.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles