Helpot mausteiset tofupalat
- 250 g maustamatonta tofua
- n. 1 dl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl soijakastiketta (tarvittaessa gluteenitonta)
- 1 rkl ketsuppia
- (1/2 dl vettä)
Dippi
- 100 g kaura- tai soijafraichea (esim. Friendly Vikings Sour Oat)
TAI 50 g makeuttamatonta soijajogurttia + 50 g vegaanista majoneesia - 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.
Ota tofu paketista. Puristele hellästi enimmät nesteet pois ja taputtele vielä puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi. Revi suupalojen kokoisiksi paloiksi.
Sekoita marinadin kuivat aineet sekaisin. Lisää soijakastike ja ketsuppi. Lisää lopuksi tarvittaessa vesi pienissä erissä. Seoksen tulee olla tasaista, hieman tahnaa juoksevampaa.
Pyörittele tofupalat tahnassa ja asettele leivinpaperi päälle uunipellille. Paahda esilämmitetyssä uunissa n. 20 min. Tofupalojen kuuluu olla nahkeita, mutta ne eivät saa ottaa liikaa väriä.
Sekoita dipin ainekset ja tarjoile tofupalojen kanssa.