Kuvassa on lautasella kukkurallinen keko kauniin oranssinruskeita tofupaloja, jotka on koristeltu kevätsipulilla.
Resepti ja kuva: Aino-Kaisa Sihtola ja Noora Laine-Müller: Koko perheen vegaaninen välipalakirja, Readme.fi 2022Annoksia: 4

Helpot mausteiset tofupalat

  • 250 g maustamatonta tofua
  • n. 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2  tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta (tarvittaessa gluteenitonta)
  • 1 rkl ketsuppia
  • (1/2 dl vettä)

Dippi

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.

Ota tofu paketista. Puristele hellästi enimmät nesteet pois ja taputtele vielä puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi. Revi suupalojen kokoisiksi paloiksi.

Sekoita marinadin kuivat aineet sekaisin. Lisää soijakastike ja ketsuppi. Lisää lopuksi tarvittaessa vesi pienissä erissä. Seoksen tulee olla tasaista, hieman tahnaa juoksevampaa.

Pyörittele tofupalat tahnassa ja asettele leivinpaperi päälle uunipellille. Paahda esilämmitetyssä uunissa n. 20 min. Tofupalojen kuuluu olla nahkeita, mutta ne eivät saa ottaa liikaa väriä.

Sekoita dipin ainekset ja tarjoile tofupalojen kanssa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles