Kukkakaalipasta
- 200 g pastaa
- 200 g kukkakaalia
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä tai kasvislientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- ripaus valkopippuria
- mustapippuria
- 1/2–1 tl yrttisuolaa
- tarjoiluun tuoretta persiljaa
Laita pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaan.
Pilko kukkakaali pieneksi. Keitä kukkakaalia ja cashewpähkinöitä muutaman minuutin ajan tai kunnes kukkakaali on pehmeää. Valuta vesi pois.
Viipaloi valkosipuli. Paista se aivan ruskeaksi ja kypsäksi pannulla oliiviöljyssä.
Soseuta pastaa lukuun ottamatta kaikki ainekset sileäksi teho- tai sauvasekoittimella. Maista ja lisää halutessasi mausteita.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa.