Lämmin Beanit-nuudelisalaatti

Tämän herkullisen nuudelisalaatin makumaailma vie Vietnamiin. Sen kasviksia on helppo vaihdella sesonkien mukaan: kokeile joukkoon myös vaikkapa kurkkua tai parsakaalia. 

Kasviproteiinina salaatissa käytetään herneistä ja härkäpavuista valmistettua Beanitia. Sen tilalla salaatissa voi käyttää myös kanamaisia vegeproteiinipaloja, kuten Likemeat like chicken bites, Vegetarian butcher chickened out chunks tai suikaloitu Quorn vegan gourmet filéer. Anna pakasteiden hieman sulaa ennen paistamista.

Tiesitkö, että inkivääri kestää hyvin pakastamista? Sen voi pakastaa valmiina raasteena tai kokonaisena. Kokonaisesta jäisestä inkivääristä on helppo raastaa tarvittava määrä ruokaa varten.

Lämmin Beanit-nuudelisalaatti

  • 3–4 porkkanaa
  • 150 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste)
  • 2 kevätsipulia
  • 200 g täysjyvänuudeleita 
  • 1 pkt (250 g) Beanit-härkäpapusuikaleita (esim. inkivääri-sitruunaruoho) tai kanamaisia vegepaloja
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä paistamiseen
  • 1 ruukku tuoretta korianteria (voit halutessasi jättää pois) 
  • 1 ruukku tuoretta minttua

Kastike

  • 1,5 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 (luomu) lime
  • 2,5 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia tai muuta vaaleaa siirappia

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Poista sokeriherneistä kova kanta ja leikkaa ne vinottain ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipuli. 

Valmista kastike. Raasta pieneen kulhoon inkivääri. Raasta tai purista valkosipulinkynnet. Pese lime hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu kastikkeen joukkoon. Lisää soijakastike, seesamiöljy ja siirappi. Sekoita hyvin. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. 

Paista Beanit-suikaleita muutama minuutti pannulla seesamiöljyssä. Lisää sitten kolmasosa kastikkeesta ja kuumenna. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon nuudelit sekä loppu kastike. 

Yhdistä nuudelipannu ja kasvikset. Silppua lopuksi joukkoon minttu ja korianteri.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä riisinuudeleita. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi.
  • Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta, Green javan makeaa härkäpapukastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT