Kuvassa on kaksi valkoista kulhoa kuvattuna ylhäältä päin. Kulhoissa on nuudeleita, sokeriherneitä, porkkanaa, Beanitia sekä korianteria. Kulhojen vieressä on syömäpuikot. Toisten puikkojen alla on harmaa keittiöpyyhe.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Elina Innanen, Chocochili.Annoksia: 4

Lämmin nuudelisalaatti

Tämän herkullisen nuudelisalaatin makumaailma vie Vietnamiin. Sen kasviksia on helppo vaihdella sesonkien mukaan: kokeile joukkoon myös vaikkapa kurkkua tai parsakaalia. 

Kasviproteiinina salaatissa käytetään herneistä ja härkäpavuista valmistettua Härkis-härkäpapusuikaletta. Sen tilalla salaatissa voi käyttää myös muita kasviproteiineja, kuten Nyhtökauraa tai Quorn vegan gourmet fileitä sulatettuna ja suikaloituina.

Tiesitkö, että inkivääri kestää hyvin pakastamista? Sen voi pakastaa valmiina raasteena tai kokonaisena. Kokonaisesta jäisestä inkivääristä on helppo raastaa tarvittava määrä ruokaa varten.

Huom! Tämän reseptin alkuperäinen nimi oli Lämmin Beanit-nuudelisalaatti. Keväällä 2023 Beanit-härkäpapusuikaleiden nimi muuttui Härkis-härkäpapusuikaleiksi. Tuote on sama, mutta tuotteen nimi ja pakkaus uudistuivat. Kyseessä on maultaan ja rakenteeltaan hyvin erilainen tuote kuin Härkis original, Härkis texmex tai Härkis-kaurajauhikset, ja tähän reseptiin suositellaankin ensisijaisesti Härkis-härkäpapusuikaleita.

Lämmin nuudelisalaatti

  • 3–4 porkkanaa
  • 150 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste)
  • 2 kevätsipulia
  • 200 g täysjyvänuudeleita 
  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapusuikaleita (esim. inkivääri-sitruunaruoho)
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä* paistamiseen
  • 1 ruukku tuoretta korianteria (voit halutessasi jättää pois) 
  • 1 ruukku tuoretta minttua

Kastike

  • 1,5 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 (luomu) lime
  • 2,5 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia tai muuta vaaleaa siirappia

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Poista sokeriherneistä kova kanta ja leikkaa ne vinottain ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipuli. 

Valmista kastike. Raasta pieneen kulhoon inkivääri. Raasta tai purista valkosipulinkynnet. Pese lime hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu kastikkeen joukkoon. Lisää soijakastike, seesamiöljy ja siirappi. Sekoita hyvin. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. 

Paista härkäpapusuikaleita muutama minuutti pannulla seesamiöljyssä. Lisää sitten kolmasosa kastikkeesta ja kuumenna. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon nuudelit sekä loppu kastike. 

Yhdistä nuudelipannu ja kasvikset. Silppua lopuksi joukkoon minttu ja korianteri.

*Vaaleat seesamiöljyt käyvät paistamiseen.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä riisinuudeleita. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi. Härkis-härkäpapusuikaleet ovat gluteenittomia.
  • Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles