Lämmin härkäpapusuikale-nuudelisalaatti
Tämän herkullisen nuudelisalaatin makumaailma vie Vietnamiin. Sen kasviksia on helppo vaihdella sesonkien mukaan: kokeile joukkoon myös vaikkapa kurkkua tai parsakaalia.
Kasviproteiinina salaatissa käytetään herneistä ja härkäpavuista valmistettua Härkis-härkäpapusuikaletta. Sen tilalla salaatissa voi käyttää myös kanamaisia vegeproteiinipaloja, kuten Likemeat like chicken bites, Vegetarian butcher chickened out chunks tai suikaloitu Quorn vegan gourmet filéer. Anna pakasteiden hieman sulaa ennen paistamista.
Tiesitkö, että inkivääri kestää hyvin pakastamista? Sen voi pakastaa valmiina raasteena tai kokonaisena. Kokonaisesta jäisestä inkivääristä on helppo raastaa tarvittava määrä ruokaa varten.
Huom! Tämän reseptin alkuperäinen nimi oli Lämmin Beanit-nuudelisalaatti. Keväällä 2023 aikana Beanit-härkäpapusuikaleiden nimi muuttui Härkis-härkäpapusuikaleiksi. Tuote on sama, mutta tuotteen nimi ja pakkaus uudistuivat. Kyseessä on maultaan ja rakenteeltaan hyvin erilainen tuote kuin Härkis original, Härkis texmex tai Härkis-kaurajauhikset, ja tähän reseptiin suositellaankin ensisijaisesti Härkis-härkäpapusuikaleita.
Lämmin härkäpapusuikale-nuudelisalaatti
- 3–4 porkkanaa
- 150 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste)
- 2 kevätsipulia
- 200 g täysjyvänuudeleita
- 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapusuikaleita* (esim. inkivääri-sitruunaruoho) tai kanamaisia vegepaloja (esim. Likemeat tai Vegetarian Butcher)
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä paistamiseen
- 1 ruukku tuoretta korianteria (voit halutessasi jättää pois)
- 1 ruukku tuoretta minttua
Kastike
- 1,5 rkl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 (luomu) lime
- 2,5 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl agavesiirappia tai muuta vaaleaa siirappia
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Poista sokeriherneistä kova kanta ja leikkaa ne vinottain ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipuli.
Valmista kastike. Raasta pieneen kulhoon inkivääri. Raasta tai purista valkosipulinkynnet. Pese lime hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu kastikkeen joukkoon. Lisää soijakastike, seesamiöljy ja siirappi. Sekoita hyvin.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Paista härkäpapusuikaleita muutama minuutti pannulla seesamiöljyssä. Lisää sitten kolmasosa kastikkeesta ja kuumenna. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon nuudelit sekä loppu kastike.
Yhdistä nuudelipannu ja kasvikset. Silppua lopuksi joukkoon minttu ja korianteri.
Erityisruokavaliot
- Gluteeniton: Käytä riisinuudeleita. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi.
- Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta, Green javan makeaa härkäpapukastiketta tai maun mukaan suolaa.