Lämmin punajuuri-savutofusalaatti
Auringonkukansiemen-persiljapesto
- 1 ruukku persiljaa
- 1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä*
- n. 1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
Salaatti
- 600 g punajuuria
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 pkt kylmäsavutofua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1 puntti rucolaa
- kourallinen saksanpähkinöitä
Soseuta kaikki peston ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Lisää suolaa ja öljyä maun mukaan.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi punajuuret. Levitä punajuuret uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista punajuuria noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Kypsymisaika vaihtelee sen mukaan, kuinka isoja paloja punajuurista leikkaat.
Kun punajuuret ovat lähes kypsiä, kuutioi savutofu. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon savupaprikajauhe. Lisää tofukuutiot pannulle ja paista, kunnes niissä on kaunis ruskea pinta.
Kokoa salaatti lautaselle. Valuta päälle pestoa ja tarjoa heti.
*Jos et löydä valmiita paahdettuja auringonkukansiemeniä, voit paahtaa ne itse. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes niistä irtoaa paahtunut aromi. Anna jäähtyä ennen käyttöä.
Pähkinätön versio: Jätä saksanpähkinät pois. Voit korvata ne paahdetuilla kikherneillä tai vaikkapa lisätä paahdettujen auringonkukansiemenien määrää.