Lämmittävä tomaatti-soijarouhekeitto

Tämä tomaattinen keitto toimii erinomaisena lämmittäjänä kylminä päivinä. Jos kaipaat vähemmän poltetta keittoosi, voit valita chilisen tomaattimurskan tilalle tavallista tai jättää tomaattimurskan kokonaan pois ohjeesta. Tästä ohjeesta löytyy ruskeita papuja, mutta myös mikä tahansa muu esikeitetty papu sopii mainiosti tuomaan ruokaisuutta keittoon.

Soijarouhe on yksi edullisimmista kasviproteiineista, ja koska se on kuivatuote, se säilyy todella hyvin. Se onkin erittäin hyvä lisä kuiva-ainekaappiin. Yleisimmät merkit ovat Soyappetit ja Vegesun.

Soijarouhe sijaitsee ruokakaupassa yleensä lähellä jauhoja ja kuivattuja papuja, ja sitä on saatavilla sekä tummaa että vaaleaa. Moni pitää enemmän tummasta soijarouheesta.

Soijarouheesta tulee maukkainta, kun sitä paistaa ensin kuivana mausteiden kanssa ja lisää nesteet vasta tämän jälkeen. Tähänkin keittoon soijarouhe valmistetaan juuri tällä tyylillä.

Lämmittävä tomaatti-soijarouhekeitto

  • 6–8 kiinteää perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1,5 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tlk (chilimaustettua) tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 tlk käyttövalmiita ruskeita papuja (á 380 g)
  • suolaa tarvittaessa

Kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Laita ne kylmään veteen odottelemaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Lorauta kattilan pohjalle rypsiöljyä ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon paprikajauhe, savupaprika ja rouhittu mustapippuri. Mittaa joukkoon kuiva soijarouhe ja mausta soijakastikkeella. Paistele hetken aikaa, mutta varo polttamasta soijarouhetta. Lisää perunat ja porkkanat kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää mukaan tomaattimurska ja anna keiton porista noin 10 minuuttia.

Pilko paprika kuutioiksi. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Lisää ne keittoon ja anna porista vielä toiset 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile herkullisen tuoreen leivän ja raikkaiden kasvisten kera.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi.
  • Soijaton: Voit käyttää soijarouheen tilalla Hernistä tai Vegesun herneproteiinirouhetta. Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT