Letut
- 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl vissyä (tai lisää kaura- tai soijamaitoa)
- Vegaanista margariinia tai miedonmakuista öljyä paistamiseen
Sekoita kaikki aineet vispilällä yhteen.
Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
Tarjoile tuoreiden marjojen, hillon tai kaurajäätelön kanssa.
Vinkkejä lättyjen paistamiseen: Lettutaikinaan ei tarvita kananmunia eikä kananmunien korvikkeitakaan. Kananmunattomaan lettutaikinaan voi laittaa vähän enemmän vehnäjauhoja kuin kananmunalliseen taikinaan. Vehnäjauhojen gluteeni pitää letun kasassa. Anna letun paistua hyvin ennen kuin käännät sen. Letun kääntämiseen paras väline on taipuisa, litteä lasta.
Gluteeniton versio: Ohjeen gluteenittomille letuille löydät täältä.
Soijaton versio: Käytä soijamaidon tilalla muuta kasvimaitoa.