Linssi-punajuurilaatikko
Jos et halua käyttää punajuurta sen sotkevuuden takia, niin keltajuuri ja raitajuuri ovat myös hyviä. Laatikon joukkoon voi murentaa halutessaan vegaanista “fetaa” tai muuta juustoa.
- 5 keskikokoista punajuurta
- 1 sipuli
- Öljyä paistamiseen
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl rosmariinia
- 350 g käyttövalmiita punaisia linssejä
- 3 rkl Oatly Fraiche ranskankermaa
- Mustapippuria ja suolaa maun mukaan
- 2 dl kasviskermaa
- 1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
Kuori ja raasta punajuuret. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kunnes se on kypsää. Lisää kuivat mausteet ja murskaa joukkoon valkosipuli. Sekoittele kunnes valkosipuli alkaa tuoksumaan.
Lisää punajuuriraaste ja sekoittele 5 minuutin ajan. Valuta linsseistä vesi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Hienonna joukkoon tuoreet yrtit. Kaada uunivuokaan ja peitä foliolla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Ota sitten folio pois ja paista toiset 30 minuuttia. Voit myös käyttää kannellista uunivuokaa.
Anna vetäytyä noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.
Gluteenito versio: Käytä kaurafraichen tilalla soija- tai kookoskermaa.