Linssilasagne
Täyte
- 3 dl kuivattuja punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1–2 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä kasviksien kuullottamiseen
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyrettä
- 1 rkl paprikamaustetta
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 2 tl sokeria
- 1 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
Juustokastike
- 1 dl rypsiöljyä
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maustamatonta kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
- 200 g vegaanista juustoa raastettuna
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- lasagnelevyjä
Valmista ensin täyte. Keitä linssit kypsiksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja valuta niistä vesi pois. Linssit voi jättää hieman napakoiksi, sillä ne kypsyvät vielä lisää uunissa. Pilko sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipuleita ja porkkanaa isossa paistinpannussa. Lisää valutetut linssit, tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet pannulle.
Valmista seuraavaksi kastike. Kuumenna öljy kattilassa, sekoita jauhot öljyyn tasaiseksi seokseksi ja paista hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää kauramaito kattilaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon myös raastettu vegejuusto ja suola.
Kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle täytettä ja levitä sen päälle lasagnelevyjä ja kastiketta. Toista vaiheita, kunnes vuoka on täynnä. Levitä ylimmäksi kerrokseksi kastiketta.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna tekeytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Vinkki: Lisää täytteeseen tuoreita kasviksia, kuten paprikaa tai kesäkurpitsaa.
Gluteeniton versio: Käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta jauhoa tai jauhoseosta. Käytä gluteenittomia lasagnelevyjä sekä gluteenitonta kasvimaitoa.