Makaronilaatikkoa, ketsuppia, kurkkua ja tomaattia
Resepti: Somersalo & Kauppila: Makumetkuja murusille. Finn Lectura 2014.Annoksia: 4

Makaronilaatikko

  • vuoan voiteluun 1 rkl rypsiöljyä tai vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 400 g (tummia) makaroneja
  • 2 dl soija-, härkäpapu- tai hernerouhetta
  • 4 dl kaura- tai soijakermaa
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kuivattua persiljaa tai oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta

Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita. (Makaroneja ei siis tarvitse keittää.)

Paista laatikkoa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.

Soijaton versio: Käytä soijarouheen tilalla härkäpapu- tai hernerouhetta ja soijakerman tilalla kaurakermaa. Soijakastikkeen voi vaihtaa suolaan, jota laitetaan maun mukaan.