Resepti: Somersalo & Kauppila: Makumetkuja murusille. Finn Lectura 2014.Annoksia: 4

Makaronilaatikko

  • vuoan voiteluun 1 rkl rypsiöljyä tai vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 400 g (tummia) makaroneja
  • 2 dl soija-, härkäpapu- tai hernerouhetta (herneproteiinirouhe toimii soijarouheen tavoin)
  • 4 dl kaura- tai soijakermaa
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kuivattua persiljaa tai oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta

Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita. (Makaroneja ei siis tarvitse keittää.)

Paista laatikkoa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Pastaksi kannattaa valita sellainen tuote, joka on sopivan kiinteää myös muissa ruoissa eikä helposti mene mössöksi. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.

Soijaton versio: Käytä soijarouheen tilalla härkäpapu- tai hernerouhetta ja soijakerman tilalla kaurakermaa. Soijakastikkeen voi vaihtaa suolaan, jota laitetaan maun mukaan.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT