Resepti: Somersalo & Kauppila: Makumetkuja murusille. Finn Lectura 2014. 4 annosta

Makaronilaatikko

  • vuoan voiteluun 1 rkl rypsiöljyä tai vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 400 g (tummia) makaroneja
  • 2 dl soija-, härkäpapu- tai hernerouhetta
  • 4 dl kaura- tai soijakermaa
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kuivattua persiljaa tai oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta

Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita. (Makaroneja ei siis tarvitse keittää.)

Paista laatikkoa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.

Soijaton versio: Käytä soijarouheen tilalla härkäpapu- tai hernerouhetta ja soijakerman tilalla kaurakermaa. Soijakastikkeen voi vaihtaa suolaan, jota laitetaan maun mukaan.

Katso myös:

Yhden kattilan pasta

Kinuskipikkukakkuset

Suklaa-maapähkinäruudut

Vanilja-kanelismoothie

Olet sitten perheenisä, aktiivinen liikkuja, eläkeläinen, keventäjä tai opiskelija löydät täältä sopivat reseptit arkeesi.

Monipuolinen vegaaniruokavalio ei ole vaikea toteuttaa, mutta sen aloittamiseen voi tarvita vähän apua. Reseptipankistamme löydät uusia herkullisia tuttavuuksia sekä tuttuja ruokia vegaanisina versioina. Kokeile ja ihastu!

Tutustu maukkaisiin resepteihin