Mantelijuustoa ja viinirypäleitä
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 8

Mantelijuusto

  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl (oliivi)öljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 1/2 dl mantelijauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes massa on täysin sileää. Tehosekoittimen tehosta riippuen saatat joutua välillä pysäyttämään sen ja lusikoimaan astian seinälle jäänyttä juustomassaa alemmaksi.

Levitä massa pieneen uunivuokaan leivinpaperin päälle neljän sentin paksuiseksi kerrokseksi.

Paista juustoa 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia eli kunnes juuston pinta on ruskistunut ja se tuntuu kiinteältä.

Anna juuston jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista. Säilytä valmis juusto jääkaapissa.

Syö sellaisenaan, salaatin seassa tai hedelmien kera.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles