Resepti: Kamomillan konditoriaAnnoksia: 50

Marengit

  • 1 1/2 dl säilykepapujen (esim. kikherneiden) lientä
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua (ei pakollinen*)
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota papujen liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Aikaa tähän kuluu noin kaksi minuuttia.

Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu sekä vaniljajauhe ja vaahdota mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Aikaa tähän kuluu sähkövatkaimen tehosta riippuen 5–10 minuuttia.

Laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle. Massan voi myös lusikoida leivinpaperille, jos et halua pursottaa sitä. Jätä marenkien väliin hieman tilaa varsinkin, jos massasi on pikkuisen valuvaa. Mitä jämäkämpää vaahtoa olet siitä saanut, sitä vähemmän se leviää paistamisen aikana.

Paista yksi pellillinen kerrallaan 100-asteisen uunin keskitasolla n. 1 h 30 min. Valmiit marengit saavat olla ihan pikkuisen pehmeitä, sillä ne kovettuvat jäähtyessään.

Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

*Marengit onnistuvat myös ilman sitruunamehua. Se kuitenkin auttaa tekemään marengista jämäkkää ja kestävämpää, joten sen käyttö on suositeltavaa erityisesti silloin, jos haluaa teräväkärkisiä marenkeja.

Vinkki: Säilykepapujen lientä eli aqua fabaa voi käyttää apuna monessa muussakin leivonnaisessa. Tutustu tähän englanninkieliseen Facebook-ryhmään, jos haluat paljon vinkkejä aqua faban käytöstä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT