Resepti: JERE NIEMINEN, VEGAANIN KOTIRUOKAKIRJA. MOREENI 2010.Annoksia: 6

Mega Vegan hampurilaispihvit

  • 3 dl kuivaa soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni (n. 80 g) kiinteä peruna
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl kuivattua persiljaa
  • 1 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • paistamiseen rypsiöljyä

Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna taikinan vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista keskilämmöllä noin minuutti molemmin puolin eli kunnes pihvi on saanut kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaispihvinä tai perunoiden kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Soijakastikkeen valmistuksessa käytetään usein vehnää, mutta soijakastike sopii silti monille keliaakikoille. Soijakastikkeen vehnän gluteeni tuhoutuu fermentoitaessa. Voit lukea asiasta lisää täältä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT