Annoksia: 6
Mega Vegan hampurilaispihvit
- 3 dl kuivaa soijarouhetta
- 3 dl vettä
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni (n. 80 g) kiinteä peruna
- 1 1/2 dl korppujauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 4 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 rkl kuivattua persiljaa
- 1 1/2 rkl paprikajauhetta
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- paistamiseen rypsiöljyä
Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna taikinan vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista.
Muotoile taikinasta pihvejä ja paista keskilämmöllä noin minuutti molemmin puolin eli kunnes pihvi on saanut kauniin värin ja rapean paistopinnan.
Tarjoile hampurilaispihvinä tai perunoiden kera.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Soijakastikkeen valmistuksessa käytetään usein vehnää, mutta soijakastike sopii silti monille keliaakikoille. Soijakastikkeen vehnän gluteeni tuhoutuu fermentoitaessa. Voit lukea asiasta lisää täältä.