Vegaaninen kerroshampurilainen, ranskalaisia perunotia sekä kolajuoma jäillä.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010Annoksia: 6

Mega Vegan hampurilaispihvit

  • 3 dl kuivaa soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni (n. 80 g) kiinteä peruna
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl kuivattua persiljaa
  • 1 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • paistamiseen rypsiöljyä

Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna taikinan vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista keskilämmöllä noin minuutti molemmin puolin eli kunnes pihvi on saanut kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaispihvinä tai perunoiden kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille, mutta voit valita myös tuotteen, jonka valmistuksessa ei ole käytetty vehnää.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles