Resepti: ChocochiliAnnoksia: 4

Meksikolainen papukeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pienehkö chipotle- tai tavallinen chili
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1–2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 1/2 tl agavesiirappia, vaaleaa siirappia tai sokeria
  • 1 1/2 rkl kasvisfondia
  • 1 tlk keitettyjä mustapapuja
  • 1 tlk keitettyjä kidneypapuja
  • 100 g maissia
  • 1 tl oreganoa
  • puolikkaan limen mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta korianteria

Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna chipotle.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää sipulit, chipotle ja juustokumina. Kuullota muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, agavesiirappi ja kasvisfondi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kattilaan vettä tarvittaessa.

Huuhtele pavut ja lisää ne keiton joukkoon yhdessä maissin, oreganon ja limen mehun kera. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja anna vielä kiehua viitisen minuuttia.

Koristele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen leivän kera.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT