Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

Nakkikastike ja perunamuusi

Nakkikastike

  • 1 sipuli
  • 250g vegenakkeja (esim. Bon Soya)
  • iso nokare vegaanista margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2-3 rkl ketsuppia
  • ½ rkl sinappia
  • rouhittua mustapippuria

Pilko sipuli ja paloittele nakit.

Laita paistinpannulle iso nokare vegaanista margariinia sulamaan. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja heitä joukkoon nakit ruskistumaan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoittele hyvin. Lisää joukkoon ensin vesi ja sitten kaurakerma. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja hämmentele muutama minuutti. Mausta ketsupilla, sinapilla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää tarvittaessa loraus vettä jos haluat kastikkeesta löysempää.

Tarjoile perunamuusin kera.

Perunamuusi

  • 10 jauhoista perunaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • iso nokare vegaanista margariinia
  • suolaa

Kuori ja keitä perunat. Kaada suurinosa keitinvedestä pois. 

Heitä joukkoon iso nokare vegaanista margariinia. Muusaa perunat perunasurvimella ja lisää kaurakerma joukkoon erissä.  Mausta suolalla.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kauramaito ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai muuhun kasvimaitoon. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä paketin ohjeiden mukaan. Valitse gluteeniton vegenakki, lue lisää täältä.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta. Vaihda soijakerma kaurakermaan tai kookosmaitoon. Valitse soijaton vegenakki (esimerkiksi Wheaty ja Vegem).

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT