Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

Nakkikastike ja perunamuusi

Nakkikastike

  • 1 sipuli
  • 250 g vegenakkeja (esim. Bon Soya)
  • iso nokare kasvimargariinia (tai öljyä)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2–3 rkl ketsuppia
  • ½ rkl sinappia
  • rouhittua mustapippuria

Pilko sipuli ja paloittele nakit.

Laita paistinpannulle iso nokare vegaanista margariinia sulamaan. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja heitä joukkoon nakit ruskistumaan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoittele hyvin.

Lisää joukkoon ensin vesi ja sitten kaurakerma. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja hämmentele muutama minuutti.

Mausta ketsupilla, sinapilla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää tarvittaessa loraus vettä, jos haluat kastikkeesta löysempää.

Tarjoile perunamuusin kera.

Perunamuusi

  • 10 jauhoista perunaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • iso nokare kasvimargariinia
  • suolaa

Kuori ja keitä perunat. Kaada suurin osa keitinvedestä pois. 

Heitä joukkoon iso nokare vegaanista margariinia. Muusaa perunat perunasurvimella ja lisää kaurakerma joukkoon erissä. Mausta suolalla.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa. Vegenakeista gluteenittomia ovat esim. Muu Kasvinakki ja Pirkka Vegenakki. Käytä kastikkeessa vehnäjauhon tilalla jotain gluteenitonta jauhoa.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan maun suolaa tai kasvisliemijauhetta. Vaihda soijakerma kaurakermaan tai kookosmaitoon. Valitse soijaton vegenakki, esim. Pirkka Vegenakki tai Muu Kasvinakki.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT