Omenapekaanikakkua ja vaniljakastiketta
Resepti ja kuva: Paula Ranta, Veikeä versoAnnoksia: 8

Omenakakku pekaanitoscalla

Pohja

  • 125 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja tai hienoja spelttijauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 keskikokoista, aromikasta omenaa
  • 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa

Tosca

  • 75 g vegaanista margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 tl kanelia
  • 4 dl pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta n. 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Rasvaa ja jauhota vuoan reunat.

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet. Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi noin pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot, margariini sekä kauramaito kuivien aineiden sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista kakkua 35 minuuttia.

Valmista tosca kakun paistamisen aikana. Mittaa margariini, sokeri, vehnäjauhot, kauramaito ja kaneli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan. Rouhi puolet pähkinöistä. Lisää kaikki pähkinät toscan sekaan.

Levitä tosca kakun pinnalle ja jatka kakun paistamista vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman ennen sen irrottamista vuoasta.

Soijaton versio: Käytä pohjassa ja toscassa soijamaidon sijaan kaura- tai muuta kasvimaitoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles