Kurpisakeittoa ja oreganoa lautasella
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis, Vege it!Annoksia: 4

Paahdettu kurpitsakeitto

  • 1 myskikurpitsa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl oreganoa
  • maun mukaan suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2–4 dl kauramaitoa tai vettä

Halkaise kurpitsa kahtia, kaavi siemenet pois ja aseta kurpitsan puolikkaat uunipellille leikkauspinta alaspäin. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita myös ne uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 40–60 min. eli kunnes kurpitsa ja porkkanat ovat pehmenneet.

Pilko sipuli ja viipaloi valkosipuli. Kaada öljy pannulle ja paista, kunnes sipuli saa väriä. Lisää myös mausteet ja jatka sekoittelua, kunnes sipulit ovat kullanruskeita.

Kaavi kurpitsan sisus kuoresta ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kaurakermaa tai kauramaitoa, kunnes koostumus miellyttää.

Valuta annoksen päälle loraus kaurakermaa koristeeksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen oreganon ja rapeaksi paistetun kylmäsavutofun kanssa.

Vinkki: Kurpitsansiemeniä ei kannata heittää biojätteeseen, sillä niistä saa hyvää naposteltavaa. Erottele siemenet kurpitsanlihasta ja sekoita niiden joukkoon öljyä ja suolaa. Levitä siemenet leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia eli kunnes ne alkavat poksahtelemaan ja pomppimaan. Siemenet voi syödä sellaisenaan tai ripotella keiton tai salaatin päälle.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa ja kasvimaitoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles