Resepti: Vege it!Annoksia: 4

Paahdettu kurpitsakeitto

  • 1 myskikurpitsa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl oreganoa
  • maun mukaan suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2–4 dl kauramaitoa tai vettä

Halkaise kurpitsa kahtia, kaavi siemenet pois ja aseta kurpitsan puolikkaat uunipellille leikkauspinta alaspäin. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita myös ne uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 40–60 min. eli kunnes kurpitsa ja porkkanat ovat pehmenneet.

Pilko sipuli ja viipaloi valkosipuli. Kaada öljy pannulle ja paista, kunnes sipuli saa väriä. Lisää myös mausteet ja jatka sekoittelua, kunnes sipulit ovat kullanruskeita.

Kaavi kurpitsan sisus kuoresta ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kaurakermaa tai kauramaitoa, kunnes koostumus miellyttää.

Valuta annoksen päälle loraus kaurakermaa koristeeksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen oreganon ja rapeaksi paistetun kylmäsavutofun kanssa.

Vinkki: Kurpitsansiemeniä ei kannata heittää biojätteeseen, sillä niistä saa hyvää naposteltavaa. Erottele siemenet kurpitsanlihasta ja sekoita niiden joukkoon öljyä ja suolaa. Levitä siemenet leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia eli kunnes ne alkavat poksahtelemaan ja pomppimaan. Siemenet voi syödä sellaisenaan tai ripotella keiton tai salaatin päälle.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT