Peruna-papusalaatti

4 annosta

Salaatti

  • n. 600 g kiinteämaltoisia perunoita
  • 1 tlk vihreitä papuja
  • 1 tlk kidneypapuja
  • pieni purkki kapriksia
  • 1 punasipuli tai 3 salottisipulia
  • viinisuolaheinää

Kastike

  • 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl balsamicoa
  • 1/4 dl mietoa sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.

Huuhtele kidneypavut, valuta vihreät pavut sekä kaprikset ja silppua sipuli. Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat ja sekoita salaatin ainekset yhteen.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon.

Viimeistele viinisuolaheinällä.

Vinkki: Salaattia voi ja kannattaa varioida vuodenaikojen mukaan. Puna- tai salottisipuli vaihtuu kesällä tuoreisiin sipulivarsiin, vanhat perunat uusiin ja papujen kypsyttyä vihreät tölkkipavut kannattaa unohtaa, ja laittaa tilalle tuoreita, kiehautettuja neulapapuja.

Peruna-papusalaattia lautasella.
Kuva © Elina Innanen / chocochili.net