Pinaattiletut

4 annosta
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4–1/2 tl suolaa
  • 4 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 2 tl rypsiöljyä (+ lisää öljyä paistamiseen)
  • tarjoiluun puolukkahilloa

Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa.

Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.

Lisää soijamaito ja öljy sekä pinaatti. Sekoita huolellisesti.

Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.

Kuumenna lettupannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada lettupannun koloihin taikinaa ja paista melko kuumalla pannulla, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista vielä tovi toiselta puolelta.

Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon kanssa.

Gluteeniton versio: Katso gluteenittomien pinaattilettujen ohje Chocochili-blogista.

Soijaton versio: Käytä jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa.

Pinaattilettuja ja puolukkahilloa lautasella
Kuva © Elina Innanen / chocochili.net