Pinaattilettuja ja puolukkahilloa lautasella
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Pinaattiletut

  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4–1/2 tl suolaa
  • 4 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 2 tl rypsiöljyä (+ lisää öljyä paistamiseen)
  • tarjoiluun puolukkahilloa

Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa.

Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.

Lisää soijamaito ja öljy sekä pinaatti. Sekoita huolellisesti.

Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.

Kuumenna lettupannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada lettupannun koloihin taikinaa ja paista melko kuumalla pannulla, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista vielä tovi toiselta puolelta.

Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon kanssa.

Jos olet tottunut syömään pinaattilettuja munakastikkeen kanssa, kokeile tätä kasviperäistä versiota sen tilalle.

Gluteeniton versio: Katso gluteenittomien pinaattilettujen ohje Chocochili-blogista.

Soijaton versio: Käytä jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles