Munakastike tofusta
Resepti ja kuva: Aino Sihtola, Vegaanin ruokavuosiAnnoksia: 4

Vegaaninen munakastike tofusta

Maustamattomasta tofusta, kaurakermasta ja mausteista syntyy kerrassaan herkullinen kastike. Syötyäsi pohdiskelet, saako lautasen nuolla?

Täyteläistä kananmunan makua kastikkeeseen tuo ripaus mustaa suolaa, mutta kastike on herkullinen ilmankin!

  • 1 sipuli
  • 200 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kaurakermaa 
  • ¼ tl valkopippuria
  • ripaus mustaa suolaa*


Pilko sipuli. Silppua tofu pieneksi hakkelukseksi. 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää kaurakerma ja hauduta, kunnes kastike sakenee. Lisää tofuhakkelus. Mausta valkopippurilla ja mustalla suolalla. 

Tarjoa pinaattilettujen ja/tai keitettyjen perunoiden kanssa!

Vinkki! Yksinkertaisimmillaan kastike syntyy kahdesta aineksesta. Keitä kattilassa valmiiksi sipulilla maustettua kaurakermaa ja lisää maustamaton tofu. Valmista!

*Musta suola eli kala namak on rikkipitoinen suola, jossa on kananmunamainen tuoksu ja maku. Sitä voi ostaa joistakin aasialaisista kaupoista ja kasvisruokiin erikoistuneista liikkeistä. 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles