Vegaaninen munakastike tofusta
Maustamattomasta tofusta, kaurakermasta ja mausteista syntyy kerrassaan herkullinen kastike. Syötyäsi pohdiskelet, saako lautasen nuolla?
Täyteläistä kananmunan makua kastikkeeseen tuo ripaus mustaa suolaa, mutta kastike on herkullinen ilmankin!
- 1 sipuli
- 200 g maustamatonta tofua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4 dl kaurakermaa
- ¼ tl valkopippuria
- ripaus mustaa suolaa*
Pilko sipuli. Silppua tofu pieneksi hakkelukseksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää kaurakerma ja hauduta, kunnes kastike sakenee. Lisää tofuhakkelus. Mausta valkopippurilla ja mustalla suolalla.
Tarjoa pinaattilettujen ja/tai keitettyjen perunoiden kanssa!
Vinkki! Yksinkertaisimmillaan kastike syntyy kahdesta aineksesta. Keitä kattilassa valmiiksi sipulilla maustettua kaurakermaa ja lisää maustamaton tofu. Valmista!
*Musta suola eli kala namak on rikkipitoinen suola, jossa on kananmunamainen tuoksu ja maku. Sitä voi ostaa joistakin aasialaisista kaupoista ja kasvisruokiin erikoistuneista liikkeistä.