Resepti: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.Annoksia: 2

Pippuriset seitanpihvit

Seitanpihvit

  • 4 dl gluteenijauhoja
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1/2 dl HP-kastiketta
  • rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää kulhoon vesi, rypsiöljy, soijakastike ja HP-kastike. Vaivaa taikinaa pari minuuttia eli kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina 6 samankokoiseen osaan ja muotoile ne pihveiksi. 

Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi ja laita seitanpihvit veteen. Keitä pihvejä 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä.

Paista pihvejä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. 

Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kaurakermapippurikastikkeen kera.

Vinkki: Seitania voi pakastaa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi annos. 

Soijaton versio: Käytä soijakastikkeen tilalla kasvislientä.

 

Kaurakerma-pippurikastike

  • 2 rkl vegaanista margariinia (ks. lista täältä) tai öljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl murustettuja viherpippureita
  • 1/2 tl suolaa

Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kaurakerma ja paista kastiketta kasaan muutama minuutti.

Lisää kastikkeeseen loput ainekset samalla sekoittaen.

Tarjoile seitanpihvien ja keitettyjen perunoiden kera.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT